FILM: Jack Ryan – Árnyékügynök

A Tom Clancy által megálmodott CIA ügynök figurája alapján készült JACK RYAN: ÁRNYÉKÜGYNÖK izgalmas új akció-thriller az új Star Trek mozisorozat Kirk kapitányaként már ismert, karizmatikus Chris Pine-nal a címszerepben. A további szerepekben Kevin Costnert, Keira Knightleyt és Kenneth Brannagh-et láthatjuk, ez utóbbi munkája a kiváló rendezés is.

Ryan a barátai és szerettei szemében csak egy a sok New York-i banki elemző közül, de titokban már évek óta a CIA-nak dolgozik. Eredetileg azért vették fel, hogy globális gazdasági adatokat rágjon át, de amikor rábukkan egy aprólékosan kidolgozott tervre, amelynek célja az amerikai gazdaság megroppantása és globális káosz kirobbantása, akkor kiderül, hogy csak ő tudja megakadályozni ezt a terrorakciót. Így teljes jogú ügynökké avanzsál, és máris a gyanakvás, az átverések és a halálos veszedelmek világában találja magát. Ezért aztán kénytelen szófukar felettese, mit sem sejtő menyasszonya és egy briliáns elméjű orosz oligarcha között lavírozni, és kénytelen szembenézni egy új valósággal, ahol senkiben sem lehet megbízni, ám milliók sorsa függ attól, hogy rátalál-e az igazságra. A gyújtózsinór ég, és Ryannek mindenki előtt kell járnia egy lépéssel a halálos versenyben…

A Paramount Pictures levetített 17 percet az új Jack Ryan-filmből, hogy bemutassa Tom Clancy hősének legfrissebb reinkarnációját, akit Chris Pine (Star Trek) alakít. A stúdió célja bevallottan az volt, hogy nyomatékosítsa: a thriller hőse nem James Bond, de nem is Jason Bourne, hanem sebezhető átlagember, aki a nézők szeme láttára bontakoztatja ki képességeit, és válik a CIA egyik legjobb ügynökévé. Erről a legilletékesebb személy, maga Chris Pine mesélt a meghívottaknak. „Jack igazából elemző, aki akcióba tud lendülni, ha muszáj, de jobban szeret csöndesen a színfalak mögött ügyködni – magyarázta a színész. – A műfaj tipikus filmjeiben csak úgy hullanak az emberek, amivel senki nem törődik, mert ugye a hősnek az a dolga, hogy mindenkit kinyírjon.” A nyilatkozat folytatódik a tovább mögött!

„Mi viszont Kennel (Kenneth Branagh, a film rendezője és egyik főszereplője) elgondolkoztunk azon, hogy mi történik valójában azután, hogy megöltek egy emberi lényt. Ezért reagál normálisan Jack a film elején, miután megölt egy bérgyilkost: pánikba esik, rémülten hívja telefonon az összekötőjét, és panaszkodik neki, hogy ő csak egy elemző, és most mitévő legyen.” A Jack Ryan: Árnyékügynök női főszereplője Keira Knightley, Jack CIA-s mentorát pedig Kevin Costner alakítja.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?