Lotus C-01: A legszebb kétkerekű

Lotus C-01: A legszebb kétkerekű
Minden bizonnyal a gyáralapító Colin Chapman és büszkén vállalná a Lotus legújabb munkáját. A német Holzer csoporttal közösen kifejlesztett motorkerékpárra ugyanis minden bizonnyal gond nélkül ráillik a legszebb sorozatban gyártott motorkerékpár jelző!

Ha már sorozatnál tartunk, nem nagy szériáról van szó, hiszen mindössze 100 darab készül majd, a vélhetően kb. 30 millió forintba kerülő gépből. A Lotus elsősorban a designért és a futóművért volt felelős a vállalkozásban. A C-01-es formáját az a Daniel Simon álmodta meg, aki hatékonyan részt vett a Bugatti Veyron tervezésében is. A motort a KTM-től kölcsönözte a Lotus, de itt sem kell valami alap kéthengeresre gondolni, hiszen az extrém RC8-R vas 200 lóerőre felhúzott blokkjával szerelték fel, a 181 kg saját tömegű C-01-est.

Lotus C-01

A Lotus remekül ötvözte a boldog békeidők hangulatát a futurisztikus jövővel. Az űrkorszakot egyébként a felhasznált anyagok is mutatják, hiszen a Lotus C-01 vázát szénszálas kompozit, titán és a specális acél ötvözet adja.

Több műszaki részletet egyelőre nem közölt a gyár, de az egyedi vázkialakítás, a hosszú elnyújtott felépítés is jelzi, hogy a motort elsősorban gyors előre haladásra tervezték. Mivel sem lámpát, sem irányjelzőket nem kapott a motor, sőt, még műszerfala sincsen, nem jellemző, hogy az országúton, vagy a városokban látjuk majd viszont a különleges motorkerékpárt, vélhetően néhány megszállott gyűjtő garázsában landol majd az elkészült 100 darab versenymotor.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?