MTM Audi S5 Cabrio: Kiskirály

A Motoren Technik Mayernél az S5 nyitott változata is sorra került – ahogy az várható volt. Walter de Silva nem okozott csalódást a vászontetős verziónál sem, az MTM sem gondolta, hogy a formákon mélyrehatóan változtatni kéne, egy új stíluscsomag kiadását azonban időszerűnek találták.


Teljesen új fejlesztésekre nem futotta, így inkább a színekkel játszottak a felnik esetében. A már jól ismert Bimoto görgők kilenc küllőjének belsejét pirosra fényezték, amivel némi porschés utalást tettek, a kerekeket összekötő dekorcsíkkal és tipográfiával egyetemben. A 21 colos gurigák mögött 380 mm-es hűtött MTM tárcsákba harapnak a nyolcdugós Brembo nyergek, a karosszériát pedig 10 és 40 milliméter között állítható futómű engedi közelebb hozzájuk.

MTM Audi S5 CabrioA cég a háromezres TFSI-t sem hagyta „békén”. Az Audi S5 alapból is egy igen kivételes teljesítményű és megjelenésű autó. Már csak hab a tortán az a tény, hogy a 4.2 literes V8-as aggregát gyári 349 lóerős és 440 Nm-es teljesítménye további 156 lóerővel és 105 Nm nyomatékkal gazdagodott, az MTM jóvoltából. Az izmosítás a legjobbak közé emeli az MTM S5-öt: az autó 0-ról 100 km/h-ra 4,3 másodperc alatt gyorsul fel, valamint igen meggyőző 300 km/h-ás végsebességre képes.

MTM Audi S5 CabrioMinek köszönhető ez a jelentős teljesítmény növekedés? A jelentős erősödésnek jelen esetben egy kompresszor kúra, egy új kipufogó rendszer és egy motorvezérlő elektronika optimalizálás a titka. Az MTM természetesen a megfelelő lassulásról is gondoskodott. Az új fékrendszerrel 100km/h-ról lefékezni mindösszesen 35m-re van szüksége az S5-nek. Mindezt bőrborítású Recaro Sportser CS ülések ölelésében élhetik át a fedélzeten tartózkodók.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?