Rotwild GT-S: AMG két keréken

Ha egy prémium autógyártó kerékpár tervezésbe fog, akkor a végeredmény általában egy országúti kerékpár lesz, a McLaren, a Jaguar, az Aston Martin és a Lamborghini is hasonlóan tett az elmúlt években.

Rotwild GT SA Porsche és a Mercedes-AMG azonban nem rég úgy döntött, hogy a másik irányba mennek el és egy mountain bike-ot készítenek. A Mercedes házi tuning cége az AMG a német Rotwild kerékpárgyártóval közösen vágott bele a projektbe, a közös munka gyümölcse pedig a csodás Rotwild GT S mountain bike lett.

Rotwild GT SA korlátozott darabszámban készülő kerékpárt a Mercedes-AMG GT sportkocsi ihlette, a GT S moduláris váza nagy szilárdságú szénszálból készül. De a kerékpár Pro Tharsis XC kormányánál és a nyeregcsőnél, az Ergon SRX nyeregnél és a vizes palacktartónál is szénszálat alkalmaztak, de a Crankbrothers Cobalt 11 29-colos kerekek anyaga is kevlár. A 100 milliméteres rugóúttal rendelkező ThirtyThree villák az olasz Formula cégtől érkeznek, míg az elektromos váltót a Shimano szállítja, a GT S-be így a cég XTR Di2-es 2×11-es váltója került beépítésre.

Rotwild GT SA tárcsafékeknél a Formula R1 Racing FCS hidraulikus fékjeit választották, míg az abroncsok esetében a Continental Race King RaceSport abroncsaira, míg a pedálnál a Crankbrothers Candy 3 pedáljaira szavaztak a mérnökök. A minőségi alkatrészeknek és kiegészítőknek ezzel még nincs vége, hiszen a GT S-hez Thule csomagtartó és Topeak pumpa is jár.

Rotwild GT SA GT S tervezésénél a Mercedes AMG Rotwild MTB kerékpáros versenycsapatának a véleményét is felhasználták, akik egy dinamikus, könnyű, de azért kényelmes kerékpárt szerettek volna alkotni. A végeredmény valóban minden tekintetben megfelel a kitűzött célnak, a GT S tökéletessége azonban az árában is megmutatkozik, a mindössze 100 példányban készülő Rotwild GT S kerékpár ára ugyanis 9 990 euró.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?