Volkswagen T-Cross Breeze: Kabrió SUV

A Volkswagen T-Cross Breeze az első nyitott tetejű SUV a maga kategóriájában. Habár egyelőre még csak egy tanulmányautóról beszélhetünk, egyértelműen jelzi a VW jövőre vonatkozó terveit. Ez az autó egy igazi hiánypótló lehetne a piacon: kiváló ár-érték aránnyal rendelkező kabrió, amely az emelt üléspozíciónak köszönhetően tökéletes kilátást biztosít.
Volkswagen T-Cross Breeze

A las vegasi CES (Consumer Electronic Show) rendezvényén bemutatott BUDD-e tanulmány után a Volkswagen egy divatos koncepcióautóval lepte meg látogatóit Genfben. A T-Cross Breeze a Volkswagen legkompaktabb szabadidőautója. Kategóriájának első nyitott tetejű képviselője, mindemellett egy megfizethető kabrió, amely emelt üléspozíciójának köszönhetően tökéletes kilátást biztosít. A BUDD-e tanulmányhoz hasonlóan a T-Cross Breeze működési elve is szinte teljesen nélkülözi a kapcsolókat.

Volkswagen T-Cross Breeze

A tervek alapján nekünk úgy tűnik, hogy ezt a kocsit kimondottan mindennapi használatra tervezték. Ami a külsejét illeti, a szakavatott szemnek egyből feltűnik, hogy egy újszerű Volkswagenről van szó. A hűtőrácsa széles, az első fényszórók pedig igen vékonyak. Az autó profilja is kifejezetten jellegzetes. Az egyik legérdekesebb eleme a spirális kialakítású, 19 colos, alumínium felni. Ha pedig valóban kedvező áron lehetne hozzájutni, a „mindennapi” emberek mindennapi használatra szánt nem mindennapi kabrió SUV-ja lehet belőle.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?