Art Basel: Művészetben is partner a BMW

Art Basel:  Művészetben is partner a BMW
December elsőnapjaiban immáron tizenharmadik alkalommal nyitja meg kapuit Miamiban az Art Basel kiállítás, a tárlatot hivatalos partnerként idén ismét a BMW támogatja. A rendezvényen kétszázötvennél is több, modern és kortárs művészeti remekművet, valamint feltörekvő művészek friss alkotásait állítják ki, amelyek egytől egyig Észak- és Dél-Amerika, Európa, Ázsia, illetve Afrika legnevesebb művészeti galériáit képviselik.

BMW Art CarA bajor gyártó meginvitálja a kiállítás látogatóit az expó melletti botanikus kertbe, ahol testközelből tekinthetik meg a BMW Art Cars kollekció Roy Lichtenstein által megtervezett darabját. 1977-ben a művész a gyűjtemény harmadik példányát álmodta meg saját elképzelései szerint, egy BMW E21 320 modell képében. A vibráló színvilággal ábrázolt popművészeti tájkép az alkotó híres, képregény-stílusú munkásságát tükrözi a fényezésben, amely egy száguldó versenyautót vezető pilóta szemszögéből láttatja a pillanatnyi vidéket.

BMW Art CarA Kongresszusi Központ Art Basel-i gyűjtemény-különlegességeket felvonultató halljában a Michael Jagamara Nelson kézjegyét viselő BMW Art Car lesz megtekinthető. 1989-ben az ausztrál művész úgy döntött, a természet madártávlati ábrázolásával varázsolja egyedülállóvá a kollekció következő darabját. Az általa díszített BMW E30 M3 eközben mitológiai őslakosok alakzatait és motívumait viseli.

Az előző évekhez hasonlóan a BMW a 2014-es kiállításon ismét saját eseménnyel jelentkezik, mi több, az expó hivatalos partnereként 7-es BMW-kből álló VIP flottával szolgálja ki a tárlatra érkező exkluzív vendégeket.

BMW Art CarA képzőművészet és az innovatív járműtechnológia egyedülálló szimbiózisával a BMW Art Cars kollekció legendás darabjai a művészetek, illetve dizájn-újítások iránt érdeklődő rajongókat, az autók szerelmeseit és a technológiai fejlesztések megszállottjait egyaránt elbűvölték az elmúlt közel negyven évben. A kollekció eleddig tizenhét egyedi járművet ölel fel, amelyeket egytől egyig olyan világhírű művészek álmodtak meg, mint Frank Stella, Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg, Jenny Holzer, Olafur Eliasson és Jeff Koons. A BMW Art Cars járművek a világ számos művészeti kiállításán és múzeumában bemutatkoztak már. 2014-ben a BMW megjelentette első átfogó kiadványát a legendás BMW Art Cars kollekcióról, Hatje Cantz tollából.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?