Mini Cooper Lego-szett

A klasszikus Mini, amelynek egyik legnagyobb erénye mindig is a kreatív helykihasználás volt, ezúttal egy teljesen új téren mutatkozik be: a LEGOa legendás brit kisautó tökéletes másával bővíti palettáját.

2014 augusztusától a klasszikus Mini egy 1077 darabból álló exkluzív LEGO-szettként válik elérhetővé. A különleges LEGO megálmodásakor a tervezők a klasszikus Mini Cooper 2000-ig gyártott, utolsó generációját vették alapul, a legapróbb részleteknek is precíz figyelmet szentelve. A teljesen összeszerelt játékautó 25 centiméter hosszú, 14 centiméter széles és 11 centiméter magas, vagyis megőrizte a klasszikus kisautó jellegzetes arányait.

Mini Cooper Lego-szettMini Cooper LEGO-szettA modell összetéveszthetetlen megjelenéséről a „British Racing Green” sötétzöld szín, a fehér tető, visszapillantó-házak és versenycsíkok, a bézs ülések kockás mintázata, valamint a hatszögletű hűtőrács, illetve fényszórói gondoskodnak, miközben a játékautó kerekei, lökhárítói, ajtózsanérjai, fényszórói és hátsó lámpái is tökéletesen hasonlítanak a klasszikus Mini Cooper eredeti alkatrészeire. A kisautó hátulján apró embléma jelzi, hogy a LEGO játékautó az 1997 augusztusa és 1998 júliusa között gyártott, 40. évfordulóra készített klasszikus Mini különkiadás tökéletes, kicsinyített mása.

Mini Cooper Lego-szettMini Cooper LEGO-szettAz apró Mini Cooper ajtói, motorházteteje és csomagtérajtaja kinyitható, betekintést engedve a tökéletes részletességgel másolt belső térbe. A négyhengeres erőforrást természetesen keresztben építették be a tervezők, a kormány, a váltókar, a kézifékkar, a háttámlák és a fejtámlák egytől egyig mozgathatók, miközben a csomagtérben egy teljesen megpakolt piknikes kosár kapott helyet, egy kockás takaróval kiegészítve…

Mini Cooper Lego-szettMini Cooper LEGO-szettA játékautó hibátlan összeszereléséhez fontos tudni, hogy a kisautó még így, LEGO formában is a valódi brit hagyományokat követi, vagyis a kormány a jobb oldalra került, az autó hátulján pedig sárga színű a rendszám. A játékautóba pótkereket is tervezett a gyártó, amely a tökéletes helykihasználás érdekében a csomagtér alsó tároló rekeszében kapott helyet.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?